English
Начало | Контакти
Оборудване за биогаз инсталации » Факли за газ

газов факелФакел за сметищен газГоривна камера на факел
ГАЗОВИ ФАКЛИ

Белфри ООД предлага факли за газ на утвърденият еяропейски производител Ennox biogas technology, Австрия. Факлите са обособени  в няколко различни серии според предназначението и начина на управление:

ECO – факел с ръчно управление
Надеждна система без поддръжка, подходяща за малки биогаз инсталации или за проекти, в които не се предвижда автоматичен факел. Запалването на електрода става просто с натискане на бутон разположен на контролното табло. Факелът лесно може да бъде преустроен за автоматично управление.

NOXmatic – факел с автоматично управление
Напълно автоматичен факел с широка гама аксесоари подходящ за всяко приложение, където се изисква ниска или средна температура на изгаряне. Използвайки различни системи от горелки в единична и многостъпална конфигурация, факлите от серията в състояние да покрият широк диапазон на топлинна мощност от 100 kW до 20 MW.
Всички функции за контрол и управление се изпълняват от програмируем контролер, който осъществява и връзката с централната SCADA система на инсталацията.

NOXtreme – факел за сметищен газ
Поради високото съдържание на метан, което може да надхвърли 60%, сметищният газ се позиционира на 6-то място сред най-сериозните замърсители на атмосферата, но в същото време, представлява и важен потенциален енергиен източник. Съществена предпоставка за безопасната и екологична утилизация на този газ е употребата на специален факел с висока температура на изгаряне.
Модерната NOXtreme серия факли осигурява надежден процес на пълно изгаряне на токсичните съставки на сметищния газ, които имат и деструктивен ефект върху озона в атмосферата.

NOXtreme / NOXmatic CDM – факел за високотемпературно горене и контрол на емисиите
Високата температора на изгаряне във факлите за газ се поставя като изискване в случаите, когато трябва да бъдат спазени специфични параметри касаещи различни местни и национални екологични норми (CDM, JI и др.), като например емисиите на CO2, NOX и др.
С помощта на специална горелка, ръчен или автоматичен регулатор на подавания въздух и подходящо изолирана горивна камера, високотемпературният факел осигурява и поддържа желаната температура на изгаряне над 1000°C.

NOXmatic BM – факел за биометан / природен газ
Големите модерни инсталации за получаване и обработка на биогаз до извличане на газ с качествата на природен газ стават все по-популярни. Тук биогазът бива пречистен от абсолютно всички странични съставки до получаване на газ – биометан със съдържание на метан над 95%, който след това се нагнетява за включване в газопреносните мрежи или за зареждане с гориво на моторни превозни средства.
Факлите от серията NOXmatic BM покриват високите изисквания за работа в такива инсталации благодарение на използваната за горелката гъвкава технология, която осигурява надеждно, ефикасно и с минимални емисии изгаряне както на биогаз, така и на биометан.

Факлите от всички серии се произвеждат изцяло от неръждаема стомана и са оборудвани с висококачествени компоненти – гасители на обратен пламък с АТЕХ сертификат, ръчни и автоматични клапани с DVGW сертификат и др. Окомплектовката може да отговори на най-високите изисквания, като според нуждите на клиента и конкретната инсталация се предлагат също индивидуална газодувка за нагнетяване на газа към факела, система за температурен контрол на изгарянето, зимен пакет за защита на захранването и управлението при ниски температури.
В допълнение към факела можем да предложим също и подходящо оборудване за пречистване и кондициониране на биогаз и сметищен газ с оглед на оптимална и екологична утилизация.